top of page

Inspiration til din
Urban Flower Box

Styrk biodiversiteten med farverige blomster

Insekter som bier og sommerfugle er essentielle for biodiversitet i byen. De tiltrækkes typisk af blomstrende planter. Blomster og planter optager desuden kuldioxid og frigiver ilt, så ud over at skabe gode vilkår for insekter, er de med til at rense luften i byen.

Et godt tip er at vælge planter fra danske gartnerier, som er dyrket med naturlig plantebeskyttelse. Planter som er dyrket med pesticider og herbicider er ikke sundt for jorden og det kan også slå insekter ihjel. 

Urban Flower Box - en plantekasse ude foran vinduet

Hold myggene væk med disse planter

kan man holde myg væk med planter? Ja, det kan man faktisk. Prøv engang at gå efter nogle af disse planter, som holder myggene væk på en sommeraften:

- Basilikum

- Kattegræs

- Lavendel

- Duftpelargonie

- Mynte

- Rosmarin

Urban Flower Box - en plantekasse ude foran vinduet

En guide til feriepasning af dine planter og blomster

Før du skal på ferie så sørg for at vande alle planter godt igennem. Sæt planterne samlet et sted hvor de får naturligt dagslys, men ikke direkte sol. At sætte dem sammen og mere køligt, vil sørge for at de ikke har brug for lige så meget vand, da jorden tørrer langsommere ud og samtidig vil udskillelsen af ilt fra bladene skabe mere fugtighed, som er godt for planterne.

 

Er du afsted i længere tid, så overvej at investere i et selvvandings drypsystem og sæt dem i skygge. Et godt tip er, at lægge et lag bark på det øverste lag jord. Barken vil holde på fugtigheden i jorden og sørge for, at vandet ikke fordamper så hurtigt.

Urban Flower Box - en plantekasse ude foran vinduet

Brug dit køkkenaffald i dine udendørsplanter

Knuste æggeskaller indeholder kalk, som er godt for de fleste planter. Skyl skallerne godt og bland dem i jorden. De er også med til at skabe bedre dræn for dine planter, så de ikke drukner af overvanding (en klassisk, misforstået kærlighedserklæring til planterne).

Bananskræller er desuden en fantastisk naturlig gødning til dine planter. Skær skrællen op i mindre stykker og bland den i jorden.

 

Økologiske teposer kan ligeledes give gode, sunde næringsstoffer til din planter. Grav dem ned i jorden omkring planten, så frigiver de langsomt næring. Hvis posen eller snoren ikke er nedbrydelig, så husk at fjerne den fra jorden igen.

Urban Flower Box - en plantekasse ude foran vinduet

Indret din Urban Flower Box efter skygge og sol

Det vigtigste for at skabe en lille grøn oase på din Urban Flower Box, er at finde de planter, som kan trives lige netop hos dig.

 

Nogle planter trives i skygge, andre med sol dele af dagen eller hele dagen. Derfor er et godt tip, at forberede dig til dine plantekøb ved at tænke over, hvor mange timers sol din Urban Flower Box får på en sommerdag.

Planter er en investering og skal holde i mange år, så jo mere du finder det rigtige match mellem planter og solforhold på din altan, des større chancer har du for at få en succes med dine nye planter

 

Et godt råd er at vælge dine planter efter, hvor mange timers sol / skygge de typisk vil trives i. Indret evt.  et 'skyggehjørne' og en afdeling med planter som trives i sol hele dagen alt efter mulighederne. 

Urban Flower Box - en plantekasse ude foran vinduet
bottom of page